25.07.2024

Марешки: От „Воля” предлагаме провеждането на референдум за приемане на еврото

„На мен като обикновен гражданин, който сега е народен представител, но не е участвал във властта, на мен не ми е приятно да ми казват, че за най-важното нещо в България – кой ще управлява страната, българите са достатъчно умни, за да могат да правят избора кои политици да ни управляват.

Когато обаче става въпрос за други, не чак толкова важни неща от ежедневието ни като например да сме членове на НАТО, дали да приемем еврото, дали неграмотни да могат да гласуват – тогава казват, те българите са дебилни и не са достатъчно подготвени по тези теми и няма да ги питаме“, каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Веселин Марешки, лидер на ПП „Воля”, зам.-председател на НС.

„За нас е много важно политиците, които така или иначе в ежедневието си забързани се отделят много от живота на обикновения българин, да го приземим и да му кажем, допитвай се от време на време. Затова е и референдума за еврото, който ние предлагаме“, каза Марешки.

„Ние не искаме да правим референдум, с който казваме, ние сме против, ние искаме да бъде питан българския народ – някои ще са за, някои ще са против“, каза още лидерът на „Воля”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *