Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

„Четирите нива на Къркпатрик“ вече в България

Настолна книга за оценяване на обученията с премиера за български лидери и топ специалисти в София през март

 

На 25 март 2020 г. в The Book, София, ще бъде представено за първи път в България бизнес заглавието “Четирите нива на Къркпатрик”. Специалисти по тренинги, обучения, семинари и уъркшопове, ръководители и собственици на бизнеси, които имат нужда от ефективен анализ на резултатите от инвестираното в нови знания и умения, са поканени на премиерата на българското издание.

„Ако трябва да прочетете само една книга на тема бизнес обучение, това е книгата“, е категоричен Калин Бураджиев от българското издателство CBC Publishing. Основната цел на доброто оценяване е да се докаже, че има реална полза за бизнеса или мисията на организацията.

 

4 причини, които превръщат “Четирите нива на Къркпатрик” в настолна книга:

  1. Простотата на модела го прави практически приложим в оценката на резултатите от обучението независимо от бизнес сферата, където се прилага. Възможността да бъде проследен и доказан ефектът от инвестицията в човешкия фактор е важно предимство от гледна точка на мениджмънта.
  2. Функционалността на модела. Авторите  предлагат подробен план за прилагане на модела по начин, функционален от гледна точка на бизнес резултатите.
  3. Адекватността и устойчивостта на модела към съвременните предизвикателства. Изходната точка на оценяването според актуализирания модел са резултатите, разглеждани на Ниво 4: Резултати и на Ниво 3: Поведение. Останалите две нива – съответно Учене и Реакция, са предмет на оценяване едва след анализа на резултатите. Това революционно преразглеждане на всеобщата практика в оценяването на обучението има за цел да коригира непълния ефект от оценката само на първите две нива.
  4. Обобщеният опит. В допълнение към същинския фокус – оценяването, книгата предлага перспектива към цялостния процес в едно обучение. Тя предлага нов прочит върху опита и ноу-хауто на плеяда от специалисти в областта на обучението и неговото оценяване. Без да се заявяват като единствени авторитети в областта на оценяване на обучението, с труда си Джим и Уенди Къркпатрик синтезират всички съвременни постижения в офлайн и онлайн оценяването на различни видове устройства.

 

 

Създаден преди 6 десетилетия, моделът за оценяване на обученията на д-р Дон Къркпатрик е надграден и усъвършенстван от сина му Джим Къркпатрик и неговата съпруга Уенди. Новият модел представя методите, чрез които доказаните във времето “четири нива” се прилагат в съвременната работна среда. Той показва защо е важно процесът на оценяване да започне още при самото планиране на една обучителна програма.

Реакция, Учене, Поведение, Резултати – четирите нива за оценяване на обучението,  използвани от професионалистите по обучение и развитие по целия свят, но днес надградени с елементи за ефективно прилагане в динамично развиващия се свят на бизнес, държавно управление, военен сектор и организации с идеална цел.

Желаещите да се запознаят с настолната книга на ефикасния обучител и лидер могат да заявят присъствието си с предварителната регистрация за премиерното й представяне.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *