Топ треньор: Психозата ще убие много повече хора от вирусите

Споделете лесно и бързо тази публикация

По повод забраните за излизането навън и рестрикциите относно Корона вируса, Пламен Христов – един от топ треньорите в България и вицепрезидент на една от световните федерации по културизъм с коментар по темата:

Ние не сме стадо…!
Не приемам отношение към хората, като към стадо!!! Нещо вътре в мен е така създадено, че да не мога да се справя с такова отношение!
Вече няколко дни живеем в извънредна ситуация. Появата на поредния непознат и страховит вирус разклати света ни! Глобално! Пандемично! Дотук с яснотата по въпроса! Нали…, или не ви е съвсем ясно?! На мен не ми е съвсем, даже никак не ми е ясно! Живеем в извънредни условия, налагащи извънредни мерки, изискващи извънредни правила,  и даже създаване на извънредни закони! Извънредни…извънредности!
Извънредно ми е сложно да разбера и половината от тях, в условия на извънрдно липсваща информация!
Необясняването на пробрема и в същото време издаването на заповеди или препоръки, с ужасяващо рестриктивно съдържание, сматам за неадекватно и извънредно неправилно! Това създава психическо напрежение, което е абсолютно излишно и извънредно опасно!
А ние не сме стадо…!
Новият призив е…” Не излизайте…!”
Защо бе…, тези /отговорни пред обществото хора/!? Защо да не излизаме, защо да не вземем няколко глътки чист, или поне свеж, или поне нов въздух!? Ако Корона вируса лети из въздуха над София , би било не само разбираемо, но и логично, и естествено, и необходимо! Няма лекар в света, който да отрече, че двигателната активност на свеж въздух и слънце ще подобри имунитета и общото здравословно състояние на всеки човек! Няма и такъв, който да отрече,  че точно от това имаме нужда, при положние, че нито лкарство, нито ваксина има създадени за “Короната”!
А ние не сме стадо…!
Непрекъснато виждам кадри от телевизионни репортажи от блокираните европейски столици, на които военни  и полицаи разговарят с граждани, и едните и другите без предпазни маски!!!? Какво става, къде е истината, кой ни информира и по какъв начин се отнасят с нас в момент на всеобща психоза!?
А ние не сме стадо!
Концерти в Лондон!?
Американски войници пристигащи в Европа!?
Работещи магазини за марихуана в Амстердам!?
Китайски лекари дошли да ни помагат, поставили най-обикновени маски на лицата си!?
Искате ли да изброявам още…!?
Да вярвам на очите си, или на хората , които с лека ръка издават заповеди, които разбирате ли се отнасяли по-скоро за онези с ниско самосъзнание и нежелание да спазват правила!? Не!
Започвам да мисля, че някой се грижи усърдно да бъдем стадо дакрай и да не започнем “неволно” да мислим с главите си…!? Не! Не става…!
Ние не сме стадо!
Ние имаме самосъзнание и можем да спазваме правила, когато сме информирани и убедени в значението, на каквато и да е рестрикция! Ние искаме да имаме достатъчна информация, за да бъдем достатъчно добри за себе си и за всички други хора! Ние имаме право да бъдем информирани, за да упражним основното си право – да вземем свободно решение, как да се отнасяме със себе си, дори и в ситуация на  наложени извънредни общи правила!
Психозата ще убие много повече хора от вирусите, били те коронясани или обикновени, а сринатата икономика ще довърши всички останали…! Как ви звучи…!?…ние не сме стадо…!

 

За Пламен Христов:

Атлет, треньор и писател. Специалист по здравословен начин на живот, с  над 30 годишен опит във фитнес тренирането. Неколкократен шампион по класически културизъм на България
Три пъти финалист на световти първенства, първият български финалист на световно първенство в мастър категория.
Майстор на спорта по културизъм и фитнес.
Вецепрезидент съм на WFF-WBBF Bulgaria.

Специалист  по двигателна активност и хранене и притежавам валидни в света сертификати за:
– Персонален фитнес треньор от Фитнес Академия България
–  Персонален фитнес треньор  от  WFF-WBBF International
– Специалист по хранене от WFF-WBBF International

WFF-WBBF International работи пряко с Литовския International Sport Universiti , където в момента готви докторантура.

Автор  на концепция за двигателна активност и здравослоовен начин на живот  BODY ACTIVE, насочена към работа с хора от всякаква възраст, пол, ангажименти и възможности.

Автор на много публикации в областите :
– Философия и психология на двигателната активност
– Трениране и хранене
– Здравословно и спортно хранене
– Здравословен начин на живот

  Пише поезия, къси разкази, есеистични текстове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *