Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Димитър Маргаритов: Има сигнали за спекула с цените

Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско са спрени като изпълнение и се призовава за спокойствие у потребителите, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Димитър Маргаритов, председател на КЗП. Ако сега тръгнем да си търсим парите, това ще доведе до фалити. В тази ситуация най-разумният ход е да се отложат нещата.

Към момента не е необходимо да отлагаме планирани летни почивки. Извънредното положение е със срок 13 април. Ако се стигне до ситуация, в която няма да се състоят планирани пътувания, правилното поведение е да се отложат във времето. За това имат готовнотст туроператори, хотелиери и авиокомпании.

Димитър Маргаритов: Когато имате съмнение относто това дали планирани полети, които вие не искате да осъществите, са отменени или не са и нямате достатъчно надеждна връзка с авокомпанията се обръщайте и към въздухоплавателната администрация, за да се решат нещата легитимно.

Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци се опитват да завишават цени. Към момента няма инструмент за санкционирани при вдигане на цените, освен ако тя не е нормативно регламентирана.

При проверките, които се извършват, са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без обявяване на цената. Има и случаи, в който се продават предпазни средства на много висока цена и не се издава касов бон.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *