Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно Най-четени

А1 Gaming League стартира инициативата #StayAtHome Cup – серия от онлайн турнири

В последния месец класическият спорт отстъпи мястото си на електронния както по света, така и у нас

 

Поради настъпилата световна пандемия и обявената извънредна ситуация спортните запалянковци насочиха вниманието си към друг вид състезания. Електронният гейминг, на който доскоро не се гледаше сериозно, отчете значителен ръст през последните няколко месеца. В последните седмици редица популярни шампионати и турнири преминаха изцяло в онлайн режим и в момента се следят от милиони зрители по цял свят, а онлайн игри като League of Legends, CS:GO, Fortnite, DotA2, PUBG и други са  в пъти по-популярни сега, отколкото за същия период през 2019-а.

 

В следващия месец масово българите ще остават по домовете си, където ще трябва да търсят баланса между учене, работа и развлечение, за което А1 вече осигури различни бонуси за своите клиенти на мобилни и фиксирани услуги. За да насърчи младите да бъдат разумни и солидарни към случващото се, родната лига за електронни спортове А1 Gaming League ще продължи да провежда своя онлайн шампионат, като в името на каузата организира и допълнителни турнири по популярни игри под името #StayAtHome Cup. От 20 до 27 март включително всяка вечер ще се провежда по един онлайн турнир, а избраните заглавия са любими на различните поколения – Brawl Stars, Fortnite, PES, League of Legends, FIFA 20, Counter-Strike:GO и DotA 2. Допълнителен стимул ще бъде и специалният награден фонд, подробности за който ще намерите на www.a1gaming.bg

 

„Искаме да дадем възможност на всички млади хора, останали по домовете си, да се разсеят с нещо приятно и различно. Електронните спортове набират сериозна популярност в цял свят, а това, че срещите могат да се провеждат изцяло онлайн, позволява играчи, треньори, коментатори, анализатори да се намират в различни помещения и всичко това да не отнеме чара на състезанията“, съобщават от екипа на А1 Gaming League. Всички срещи от предстоящата програма ще се излъчват на живо в официалния канал на A1 Gaming League в Twitch TV, а актуална информация за всеки от турнирите може да откриете и във Facebook страницата на лигата.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *