Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Финтех гигантът Revolut стартира бизнес операции в САЩ

Финтех гигантът Revolut днес пусна финансовото си приложение и дебитна карта в САЩ. Стартъп компанията, която цели да изгради единно приложение, от което крайните потребители да управляват всички свои финанси, вече има десетки хиляди потребители в САЩ., докато клиентите й в Европа надминават 10 милиона.

 

Възможността за мигновени преводи без пр такси между Европа и САЩ променя финансовото изживяване за милиони хора, особено за тези зад граница.

 

Само в България финтех компанията разполага с близо 200 000 индивидуални потребители, които пестят пари чрез иновативните продукти в приложението. Всеки един от тези потребители ще може да праща към и получава средства от свои роднини и познати в САЩ. По данни от различни източници сънародниците ни в САЩ наброяват между 200 000 – 500 000 души.

 

„Разходите за живот се увеличават непропорционално спрямо заплатите на хората. Сега повече от всякога потребителят трябва да знае какво точно постъпва към и излиза от сметката му. Крайният потребител трябва да разполага с нужните инструменти, които да му помогнат да управлява парите си по-удобно и прозрачно, и ние се радваме, че от днес даваме тази възможност на един от най-големи пазари в света“, заяви Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

 

С натискането на един бутон потребителите на Revolut могат да блокират и отблокират картите си от приложението, да правят мигновени преводи към своите близки и познати, както и да се възползват от теглене на средства от банкомат без такси.  Финтех приложението съща така дава възможност и за извършване на покупки онлайн чрез виртуални карти, които добавят допълнително ниво на сигурност при пазаруване онлайн. Компанията поддържа безконтактни разплащания и първа въведе Apple Pay на българския пазар през юни миналата година. В контекста на глобалната криза около коронавируса от Revolut препоръчват дигитално разплащане там, където това е възможно, за да се ограничи контактът с физически банкноти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *