MasterChef Севда Димитрова показа гурме версията на “разядката на баба”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Шампионът на втория сезон на MasterChef Севда Димитрова даде на зрителите на “Преди обед” по bTV съвети как да превърнат всеки продукт, изостанал в хладилника, в нещо вкусно и красиво за хапване. Пред репортера Венета Георгиева тя призна, че се опитва да се справи сама в извънредната ситуация и да се адаптира към промените. Заедно с надеждата кризата да отмине и да продължи да прави това, което обича най-много за гостите си, Chef Димитрова е видоизменила менюто си така, че хората, които си поръчат храна за вкъщи, да получат безкомпромисно вкусно и красиво ястие. Тя сподели, че неочакваното посещение и високата оценка на гастронома от световен ранг Герхард Хуберт за ресторанта й е поласкала целия екип и го е мотивирала да мечтае и да се развива в авторската кухня.

За зрителите на bTV Севда приготви апетитна и достъпна рецепта от своите детски спомени. Тя видоизмени едно от любимите ястия на баба си и поднесе разядка от стар хляб, чесън, маслини, пресни билки, зехтин, домати, мариновани гъби и настъргани карамелизирани орехи. И предложи на зрителите на bTV да проявят творчество и да я сервират аерирана в сифон и аранжирана красиво за радост на очите и небцето.

Chef Севда Димитрова призова хората да не изхвърлят нищо от хладилника, а да помислят какво могат да създадат от остатъците. Защото с малко въображение могат да направят истински гурме шедьоври. И даде пример със зехтина, който използва, овкусен с дръжките на магданоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *