Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

И днес ще е облачно и дъждовно

Облачността ще е по-значителна до обяд, след това ще намалява и до вечерта в северозападната половина на страната ще е ясно. В часовете след обяд ще е ветровито със силни източни пориви. В планините, в Добруджа, около крайбрежието скоростта им ще е между 50 и 100 километра в час.

Температурите остават в пролетния диапазон – в най-топлата част на деня в Дунавската равнина и Предбалкана термометрите ще показват между 14 и 16 градуса, на юг – между 8 и 12 градуса. Валежите продължават с по-значителни количества южно от Стара планина. Ще вали предимно дъжд, в планинските масиви на Югозападна България сняг. В Родопите обилните снеговалежи и вятърът ще създават условия за преспи и навявания. Отново там се очаква да паднат до 40 литра на квадратен метър в следващите 24 часа.

И днес времето у нас се определя от преминаващ над Гърция средиземноморски циклон. Неговият център бавно се придвижва на изток, но ще създава условия за ветровито време и в началото на следващата седмица. Валежите обаче спират още тази вечер навсякъде в страната. Дневните температури запазват тенденцията си да се покачват. До вторник термометрите в ранния следобед ще се колебаят около 10 и малко над 10 градуса. От сряда до неделя – над 15 градуса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *