Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Намаляват интервалите на движение в метрото

Намаляват интервалите на движение в метрото в следобедните часове, които са по-натоварени, съобщиха от Столичната община.

Между 16.30 и 18.30 ч. интервалът на движение по първа линия ще е 4,5 минути, а по втора – 9 минути.

Последните влакове ще тръгват от крайни станции в 22.30 ч. и метрото ще се движи до 23 часа. Преброяванията показват, че между 23.00 ч. и полунощ метрото се използва от 90-93 пътника.

На този етап това е необосновано голям разход, от който общината трябва да се откаже, за да се гарантира транспорт в часовете, в които има повече пътници, се посочва в съобщението.

Кметът на София каза, че „Заради сериозния спад на приходите след Великден ще представя актуализация на бюджета и на инвестиционната ни програма. Общо 19 млн. лв. е спадът в приходите само за последните две седмици на март, а в градския транспорт спадът е с около 3 млн. лв. на седмица. С актуализацията на бюджета ще гарантираме продължаване на стратегическите обекти – метрото, вътрешните рингове, връзките с „Околовръстния път“ и строителство на нови детски градини“ – посочи също столичният кмет.

„Ще се възползваме от по-малкия трафик и след Великден започваме реконструкцията на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“ в посока изход.“ Това съобщи кметът на София.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *