Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Арестуваните за побоя над Слави Ангелов остават в ареста

Заподозрените в извършването на нападението срещу журналиста Слави Ангелов остават в ареста.

Това постанови Апелативният специализиран наказателен съд, който потвърди определението от предходната инстанция, с което са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Никола Асенов, Георги Асенов и Бисер Митрев.

Съдът е преценил, че на този етап може да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са извършили престъпленията, за които са обвинени. Решението се основавало на експертизи, показания на свидетели и др.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На Бисер Митрев и на близнаците Николай и Георги Асенови са повдигнати по три обвинения. За престъпен сговор, за държане на наркотици и за побоя над журналиста Слави Ангелов. Сред доказателствата на обвинението са записи от камери и шапка открита в автомобил, с който се предполага, че са се придвижвали нападателите.

Открита е колата, с която са избягали нападателите на Слави Ангелов 

Полицията е открила колата, с която се предполага, че са избягали извършителите на побоя над Слави Ангелов, съобщи „24 часа“.

На стелката в нея имало следи от кръв, които са дадени за ДНК изследване.

 

 

Колата не е собственост на задържаните за зверския побой, но според криминалистите имало улики, че поне двама от тях са били в нея. Биологични следи са намерени и по дръжката на вратата.

 

Асенови и Митрев бяха задържани на 16 април. Те са обвинени като преки извършители на побоя над Слави Ангелов. МВР и прокуратурата имат насоки и за поръчителите, но още събират доказателства.

Главният редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов бе нападнат от трима маскирани мъже, въоръжени с метални пръти вечерта на 17 март т. г. близо до дома си. При претърсване на домовете и колите на задържаните полицията откри чукове, бухалки, палки, военни димки, знаме със свастика, „Моята борба“ на Хитлер, кокаин и др.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *