Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Втори благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи

Близо 400 хиляди лева събраха bTV и партньори по време на първата дарителска кампания в подкрепа на Българската хранителна банка

 

В навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, bTV Media Group и партньори ще обединят за пореден път едни от най-обичаните и популярни изпълнители у нас в една общозначима кауза – в подкрепа на националната кампания на Българския Червен кръст „Заедно срещу COVID-19”. Второто издание на концерта #ПомогниОтВкъщи ще бъде излъчено на 7 май от 20.00 ч., а даренията ще подпомогнат дейността на БЧК в помощ на усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

 

Благотворителното събитие, продуцирано от bTV и „Междинна станция“ и реализирано с техническата подкрепа на Жокер Медиа Рентал, ще бъде достъпно както за всички зрители на bTV и слушатели на bTV Radio и радио N-JOY, така и за онлайн потребителите на btvplus.bg и URBO.

 

Първото издание на концерта #ПомогниОтвкъщи и съпътстващата го дарителска кампания в каналите на bTV Media Group в подкрепа на Българската хранителна банка събраха над 398 хил. лева – благодарение на съпричастността на хиляди индивидуални дарители, представители на бизнеса и фондация „Америка за България“.

 

Водещи на концерта отново ще бъдат Иван Христов и Андрей Арнаудов, а в тяхната компания ще продължава да блести водещата на „Бригада Нов дом“ – Мария Силвестър. Телевизионното трио обещава да развълнува зрителите както с изключителните изпълнения на любими български певци и оригинални изненади, така и с личните истории на хората в нужда и доброволците на БЧК, които даряват надежда.

 

Второто издание на благотворителния концерт под надслов „Помогни от вкъщи“ се реализира в продължение на ангажимента на bTV Media Group да насочва с приоритет ресурси и усилия към темата COVID-19 и да подпомага живота и здравето на рисковите общности в извънредното положение. То ще се проведе при спазването на строги превантивни мерки срещу коронавируса, които медийната група прилага.

 

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на  БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез:

 

  • изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

 

Българският Червен кръст осъществява дейността си в три основни направления:

 

  • Хуманитарна помощ на терен за възрастни хора и хора в нужда – от осигуряването на домашна грижа, топла храна и поддържането на хигиена в жилищата, през покупката на хранителни продукти и лекарства, до предоставянето на психологическа подкрепа от специалисти в извънредната ситуация и други. 
  • Логистична подкрепаобработване на даренията в стоки и продукти и разпределянето им между нуждаещи се социални домове, болници, центрове за хора с увреждания, засегнати от кризата социално слаби общности и др. Доброволците на БЧК подпомагат ежедневно хиляди хора в нужда на територията на областните градове и по-малките населени места в страната.
  • Специализирана помощ – осигуряване на медицинска техника, консумативи, хигиенни и предпазни средства за подпомагане работата и безопасността на медицинските екипи на първа линия в страната, на полицаите, доброволците и на други активно участващи в битката с пандемията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *