21.07.2024

Извънредното положение в Сърбия ще бъде отменено на 7 май, съобщи президентът Александър Вучич в интервю за телевизионния канал „Пинк“, цитиран от ТАСС.

„Утре правителството, премиерът и аз като президент ще получим аргументите на министерството на отбраната, след това ще получим заключението на правителството с подписа на (премиера) Ана Бърнабич и моя, след което в сряда, на Джурджевдан (деня на св. Георги, който в Сърбия е национален празник), ще го внесем в парламента, за да бъде отменено извънредното положение. Ако (документът) веднага бъде публикуван в Държавен вестник, в четвъртък повече няма да имаме комендантски час“, заяви Вучич.

Броят на случаите на заразяване с коронавирус в Сърбия е 9464, а броят на тези с фатален изход се увеличи до 193. Сърбия напълно затвори границите си и на територията й са в сила извънредно положение и комендантски час, отменени бяха парламентарните избори.

В интервюто за „Пинк“ Вучич съобщи, че парламентарните избори в Сърбия ще се състоят на 14 или 21 юни, в съответствие с нейната конституция.

„Изборите ще бъдат произведени в съответствие със законовите срокове – на 14 или 21 юни“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *