Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Спорт

И фитнес залите поискаха 9% ДДС

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19. Позицията им обяви пред bTV Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

„Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г.“, каза Ангелов и допълни, че освен това браншът ще настоява за намаляване на ДДС.

Той уточни, че те не били „последователи“, а са връчили искането си на министъра на спорта още преди две седмици.

„Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още известно време ще продължават да работят на загуба.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *