Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Свят

Зукърбърг призова ЕС да не допуска Китай да установява нормите за целия свят

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг призова ЕС да се превърне в образец за регулация на новите технологии и да не допуска страни като Китай да установяват нормите за целия свят, предаде Франс прес.

„В момента много други страни гледат към Китай и си казват „Този модел изглежда работи“, може би той дава повече контрол на нашето правителство“, предупреди Зукърбърг в онлайн разговор с европейския комисар за вътрешния пазар Тиери Брьотон.

„Това е наистина опасно и се тревожа, че този модел може да се разпространи в другите страни“, предупреди той.

„Смятам, че най-доброто лекарство би било да имаме ясна регулационна рамка, която да идва от западните демократични страни и която да се превърне в норма за целия свят“, добави Зукърбърг.

Когато Европа въвежда някакви правила, те често пъти се превръщат в норми навсякъде по света, отбеляза той и даде за пример Общия регламент за защита на данните от 25 май 2018 г., който впоследствие беше признат за модел в много страни.

Брьотон пък напомни на Зукърбърг значението на ценностите, на които се опира европейският континент.

„Ако разбирате ценностите, върху които е изграден този континент, разбирате какво е необходимото поведение“, каза той.

Бившият френски министър на икономиката и бивш шеф на френската компания „Атос“ припомни на Зукърбърг и колко е важно да се плащат данъци.

„Аз самият съм бил шеф на фирма. Трябва да се плащат данъци, където са дължими, а не да се отива в данъчни райове“, каза Брьотон.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *