Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество Спорт

Божков: Наско Сираков получава акциите на Левски

 

Наско Сираков е новият собственик на Левски. Това обяви бизнесменът Васил Божков в акаунта си във във Фейсбук. Сираков става притежател на 86.6% от акциите на ПФК Левски.

„През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на Левски“, написа Божков въ Фейсбук.

Както е известно, Божков публикува вчера нова анкета във Фейсбук, в която пита на кого да бъдат прехвърлени акциите на клуба. Той попита чрез анкета в социалната мрежа дали феновете на „сините“ са съгласни новият собственик на клуба да се определи чрез електронно гласуване, като за 24 часа в допитването се включиха около 25 хиляди души, от които 80 процента заявиха, че са съгласни с този вариант.

Божков даде четири варианта за избор, които определя като „най-обсъжданите кандидатури“ – Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците. Тъй като обаче анкетата бе отворена, всеки можеше да добави собствено предложение за гласуване, което доведе до това, че за броени минути предложенията станаха близо сто.

Привържениците на Левски изразиха мнение, че подобни анкети във Фейсбук няма как да са представителни за тяхното мнение, тъй като те са отворени за всички и там могат да гласуват и фенове на други клубове, което да опорочи резултатите.

Припомняме, че в момента акциите на Левски се намират в клубната каса на „Герена“, след като миналата седмица официалният собственик Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги приеме. В последните дни Наско Сираков изрази желание да приеме собствеността на клуба, а преди това подобна готовност изрази и баскетболният треньор Константин Папазов, като феновете се обединиха около мнението, че именно Сираков трябва да получи мажоритарния дял акции на клуба като доказана легенда на „сините“.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че е най-добре акциите да бъдат собственост на самия клуб, но това не е една от опциите, предложени от Божков. Тръст Синя България е вторият най-голям акционер в клуба с 10 процента от акциите, а Национален клуб на привържениците е най-голямата фенска организация на „сините“, оглавявана от Степан Хиндлиян.

Приближеният на Божков Георги Попов, който също с него се укрива от българските власти в Дубай, е собственик на близо 87 процента от акциите на Левски.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *