21.07.2024

Жандармерия блокира русенско село след жесток побой и изнасилване на жена

Млад мъж е изнасилил, пребил и ограбил възрастна жена в русенското село Ценово. Селото е под блокада, като жандармерия е затворила всички пътища от и към Ценово, съобщи Нова телевизия.

Жертвата е самотно живееща 75-годишна жена. Тя е настанена в болница в тежко състояние.

Бруталното престъпление е извършено снощи около 23 часа. Къщата ѝ не е в краен район на селото, а и двете врати на дома ѝ са били заключени. Млад мъж – висок и едър, е нахлул в дома на пенсионерката, след като е разбил вратата. След това нападнал жената, удрял я, а след това я изнасилил. После поискал пари и я заплашил с убийство.

Жената му дала последните си пари – по-малко от 100 лева.

Пенсионерката прекарала в страх нощта, а на сутринта съобщила на децата си за случката. Местните хора са уплашени, всички са се прибрали по домовете си.

Официална информация от полицията и прокуратурата няма.

Това нагло нападение обаче уплаши жителите на селото, в което живеят 140 самотни старци и досега не е имало подобно престъпление, каза зам.-кметът Ваня Игнатова и допълни:

„Веднага органите на полицията се задействаха и вече е под блокада – проверяват на вход и изход всеки един. Явно все още го издирват извършителя. Съмняват се в няколко човека, издирват продължават… Ето, жандармерия, полиция е на място…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *