Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

УНГ-топспециалист сред финалистите за Медицинските Оскари

Доц. Райнов с престижна номинация за златните статуетки
 

Топспециалистът по оториноларингология – доц. д-р Александър Райнов, влиза в надпревара за Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела, съобщава ВИП Комюникейшън.
Докторът доскоро бе ръководител на отделението по УНГ в катедрата по хирургични болести на Университетска болница „Лозенец”, а от септември 2019 г. стартира индивидуална практика за специализирана медицинска помощ по ушни, носни и гърлени болести към болница „Зора‘.
Доц. Райнов завършва медицина в Медицинския университет в София с отличие и Хипократов златен медал през 1996 г. Специализира оториноларингология към УНГ катедрата на МУ-София, МБАЛ “Царица Йоанна”, а от 2001 до 2003 г. е на стаж към катедрата по отоларингология в Университета Аджу, Сувон, Южна Корея.
През 2004 г. специализира оперативно овладяване на травмите на лицевия скелет и базата на черепа, Бад Райхенхал, Германия.
През юни 2008 г. участва като член на Европейската Академия по Отология и Отоневрология в научната програма на 8th International Conference on Cholesteatoma and Ear Surgery, Анталия, Турция. Неговата научна разработка, посветена на създаването на триизмерен ин витро модел на холестеатом на средното ухо, спечелва специалната награда на журито за най-добра изследователска работа.
През януари 2010 г. провежда Курс по Нарушения на съня и бодърстването в Катедра Неврология към Университетска болница “Царица Йоанна”, а през март 2010 г. успешно преминава с изпит Sleep Medicine Course, Department of Sleep Medicine, към Университета в Единбург и Кралската Болница в Единбург, Шотландия. От тогава д-р Райнов работи активно в сферата на медицината на съня с изява на редица републикански и международни форуми. Неговите публикации посветени на проблемите на свързаните със съня нарушения на дишането, отразяват съвременните научни постижения и индивидуален принос в тази област.
През юли 2010 г. спечелва конкурс за Асистент в Отделението по УНГ-болести към Катедрата по Хирургични болести на Университетска болница „Лозенец”, а година по-късно е назначен за Главен Асистент. През януари 2017 г. спечелва конкурс за Доцент към ”Медицински Факултет на Софийски Университет „ Св. Климент Охридски”.

Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта, съобщават организаторите от VIP Communication PR.  

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *