Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

12 вокални таланти ще се състезават на финалните концерти на живо в „Гласът на България“

Михаела Филева заложи на Елена Сиракова, Илин Папазян и Свет Георгиев

 

След три месеца на кастинги, оспорвани вокални битки и бурни музикални емоции, 12 изключителни таланти извоюваха местата си за финалите в седми сезон на „Гласът на България“. В неделя вечер, по време на последните Нокаути в шоуто, своя отбор за концертите на живо събра и Михаела Филева.  Елена Сиракова, Илин Папазян и Свет Георгиев спечелиха доверието на най-младия член на журито. Новите трима финалисти се присъединяват към конкурентите си за титлата – талантите от отборите на Камелия, Графа и Иван Лечев, които бяха предпочетени от треньорите си по време на най-напрегнатия етап в музикалната надпревара.

Във финалната битка за последните три свободни места за концертите на живо, най-категорично своето място на сцената заяви изящната беквокалистка с мечта за самостоятелна кариера Елена Сиракова. Смелостта да започне музикалния си път отначало, както и изключителният й вокален финес, бяха оценени от всички членове на журито. Графа коментира, че грацията й на сцената заслужава най-сигурния червен стол, където тя бе поставена от ментора си.

„Ти си от хората в моя отбор, които имат най-много какво да губят, защото имаш своята аудитория. Аз няма да съм причината твоята смелост да е била напразна и затова сядаш на стол номер 1“, категорично реши Михаела Филева, след което емоционално се сбогува с оставащата извън финалната селекция Кристиана. Най-младата участничка си тръгна от състезанието след безупречно представяне и признанието на треньора си, че пее по-добре от всички.

Вторият претендент за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева от отбора на Михаела е Илин Папазян, който избра да представи една от любимите балади на Иван Лечев – „Shape of my heart“ и доказа, че е не просто пеещ китарист, а истински артист. До последно той заемаше отредения му стол номер 1 и запази мястото си в топ 3, дори след като на чело на отбора на Михаела застана Елена.  Извън финалната тройка останаха и момичетата от трио „Вива“, на които се наложи да отстъпят мястото си на пеещия футболист Свет Георгиев. Атрактивният 25-годишен участник от Варна заложи на класиката  „Give me one reason“ на Tracy Chapman, акомпанимент на електрическа китара и силно сценично присъствие, които бяха оценени от Михаела с място на втория червен стол на сцената.

„Оправда очакванията ми! Направи различен прочит на позната песен и изглеждаше жестоко на сцената“, похвали го поп звездата.

Сред отпадналите участници остана и красивата Николета Дойчева, която сама се определи като „Бионсе-то на народните певици“. Тя успя да докаже, че изпълнителите в нейния жанр не са за подценяване, а представянето й на „Бела съм, бела, юначе“ бе коментирано от Иван Лечев като „красота в чист вид“. Въпреки че не се класира за финалите, тя има още един шанс да се включи в големите концерти на живо. В рамките на 24 часа, след края на епизода на 31 май, зрителите могат да върнат нея или друг от отпадналите по време на Нокаутите участници, обратно в надпреварата. За да се възползват от тази възможност, феновете трябва да гласуват в „Зрителска кражба“ на сайта на предаването – https://glasat.btv.bg/, до 21.00 часа, на 1 юни, понеделник.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *