От неделя се спира движението по участък от Софийския околовръстен път между ж. к. „Младост“ и Горубляне за изграждането на нов надлез

Споделете лесно и бързо тази публикация

председателят на АПИ Георги Терзийски ще провери напредъка на строителните работи

От 14 юни /неделя/ се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“. Поради изграждането на нов надлез при 40-ти км от СОП се спира трафикът и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента. Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се дейности са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, които стартираха през октомври м. г.

Утре председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев ще проверят напредъка при изграждането на обекта и дейностите, които се предприемат по повод затварянето на отсечката. Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново съоръжение.

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Уважаеми колеги,

            Инспекцията на обекта започва в 9 ч. в непосредствена близост до съоръжението при 40-ти км, което предстои да бъде разрушено. До него може да стигнете по следния маршрут: след кръговото кръстовище на „Младост“ продължавате към Горубляне и на 100 м преди кръстовището се завива вдясно по новоизграждащото се трасе, по което се стига до мястото на инспекцията. За улесние на медиите ще има сигналисти, които да насочват екипите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *