Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Nutrition Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Любопитно Най-четени

5 причини, които водят до рязко напълняване

Нормално е теглото ни да варира в интервала между 1-2 килограма през различните дни. Затова, ако се качите на кантара и видите, че тежите малко повече, не започвайте веднага да се обвинявате и да се подлагате на строги диети. Преди това анализирайте добре ситуацията и помислете дали не са налице някои от следните 5 причини за рязко покачване на килограмите.

Мускулите ви са все още натоварени от тренировки

Когато започнете активно да спортувате, тялото ви започва да трупа гликоген. Той е във водата и се свързва с нея по време на процеса, който освобождава енергия за работата на мускулите. Допълнителното количество вода в муските може да доведе до леко покачване на килограмите.

Отново е онова време от месеца

Дамите до болка знаят за какво става дума. В периода около цикъл много жени страдат от болки в корема, подуване, покачване на теглото, понякога килограмите се увеличават с повече от 2-3. Разбира се, тук няма място за притеснение, тези килограми ще си отидат след края на цикъла.

Хапнали сте повече

Ако в понеделник например видите, че сте напълнели малко, може би трябва да си спомните дали през почивните дни не сте прекалили с яденето. Това се случва често – срещи с приятели, пиене на бира, ходене на гости при мама или при баба. На храната ѝ трябват между 2 и 5 дни, за да на пусне тялото ви, така че, когато сте прекалили с хапването през последните дни, трябва да почакате, докато организма ви се освободи от всичко, което сте поели.

Прекалили сте със солта

Сигурно многократно сте чували, че солта задържа вода в организма и води до подуване и усещане за тежест в стомаха.

Теглите се по различно време

По принцип тежим по-малко сутрин, отколкото вечер. През нощта тялото губи вода, човек се поти и е нормално сутрин да бъдем по-леки. Ако не искате да се изненадвате от разликата в теглото си в 8 сутринта и 8 вечерта, качвайте се на кантара само веднъж на ден, като изберете дали това са е сутрин, или вечер.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *