Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Боб Дилън издаде първия си албум от осем години насам

Боб Дилън издаде първия си албум с оригинални песни от осем години, съобщи АФП.

Албумът „Rough and Rowdy Ways“ преплита блус, рок и фолк с текстове преминаващи от носталгични спомени към черен хумор. Всичко това е изпято с дрезгав глас.

Това е първият албум на легендарния американски певец, откакто спечели Нобелова награда за литература през 2016 г. Той е 39-ият студиен албум в кариерата му и е издаден 58 години след първия.

Предишният албум на Боб Дилън с оригинални негови композиции е „Tempest“ от 2012 г. Следващите му три диска бяха сборни.

Албумът „Rough and Rowdy Ways“ съдържа 10 песни. Три от тях бяха вече представени на публиката от Дилън, сред които и дългата 17 минути композиция „Murder Most Foul“, посветена на убийството на президента Джон Кенеди. В същото време песента напомня за появата на американската контракултура през 60-те години на миналия век. Тя оглави класацията на „Билборд“, когато беше издадена през март.

Във „False Prophet“, втората песен от албума, Боб Дилън се присмива над легендата за себе си.

„Албумът е най-доброто негово поетично изявление досега“, пише британското музикално списание „Ню мюзикъл експрес“.

Сп. „Ролинг стоун“ определя албума като „абсолютна класика“, а Би Би Си – като „шедьовър“.

Въпреки възрастта си – 79 години, Боб Дилън от три години е почти непрекъснато на турне. Пандемията от новия коронавирус го принуди да отмени серия от концерти в Япония и Северна Америка през пролетта и лятото. Той обеща да се завърне на сцената веднага щом това е възможно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *