Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Ревматолозите на УМБАЛ Бургас спасяват над 1600 болни годишно

Отделението е на финала за Медицинските Оскари 
Над 1600 пациенти на година преминават през Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, което е сред финалистите за Медицинските Оскари 2020,  съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Златните статуетки за светилата в медицината ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела.  
Отделението е единственото за целия Югоизточен регион и обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен.

Тази година то отбеляза своята 10-годишнина. Създадено е от д-р Иван Казмин, специалист-ревматолог, един от най-известните и уважавани лекари в града. Той оглавява отделението от създаването му, до момента. Работи заедно със старшата сестра Бисера Райчева, която му помага от първите дни на създаването на отделението. Сега тук работят петима специалисти-ревматолози и един специализант, а целият екип е от 18 души.
Отделението е специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни обменни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан.
Там се прилагат всички най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти и ръководства диагностични и терапевтични методики.
Методичен ръководител на отделението по ревматология е проф. д-р Румен Стоилов, дмн от Клиниката по ревматология при УМБАЛ „Св. Иван Рилски“- София – един от водещите специалисти в областта на ревматологията в страната.
Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Номинации ще бъдат направени от браншови организации и от специализирани медии, както и ресорни журналисти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *