Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Георги Терзийски: През септември започваме ремонта на 47 км от пътя Русе – Кубрат

Председателят на АПИ обсъди в Русе с кметовете от региона предстоящата рехабилитация на отсечката

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе – Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на работна среща при областния управител на Русе Галин Григоров с кметоветe от региона – Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец.

Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв. За да върви работата по-бързо и оперативно, участъкът е разделен на два обекта, обясни Терзийски. В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат, в областите Русе и Разград.  Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца. Започваме през септември и догодина лятото ще се пътува по ремонтиран път, каза председателят на АПИ.

Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *