Затлъстяването повишава риска от смърт при Covid-19

Споделете лесно и бързо тази публикация

Хората с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване са изложени на повишен риск от сериозно заболяване или смърт от Covid-19, предаде Ройтерс, позовавайки се на доклад на изпълнителната агенция на британското министерство на здравеопазването и социалните грижи.

Премиерът Борис Джонсън обеща да се справи с проблема със затлъстяването и сам отслабна, откакто по-рано през годината беше приет в интензивно отделение с Ковид-19.

Данните на агенцията Пъблик Хелт Ингланд (PHE) показват, че в сравнение с индивидите с нормално тегло, за хората с индекс на телесната маса 30-35 рискът от смърт от Ковид-19 се повишава с 40 процента, а за тези с над 40 – с 90 процента.

Хората с индекс на телесната маса над 30 са класифицирани като затлъстели. От агенцията отбелязват, че почти 63 процента от британците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване.

“Настоящите доказателства са ясни – наднорменото тегло или затлъстяването ви излагат на повишен риск от сериозно заболяване или смърт от COVID-19, както и от много други животозастрашаващи болести”, казва главният експерт по хранене на PHE Алисън Тедстоун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *