Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно

Пет шедьовъра на великия режисьор Уди Алън на Лятната Киномания

Лятната Киномания продължава през първата седмица на месец август с пет шедьовъра на великия режисьор Уди Алън – „Могъщата Афродита“, „Всеки казва „Обичам те“, „Да разнищим Хари“, „Знаменитост“ и „Сладък и гаден“. Прожекциите на хитовите класики ще бъдат единствено на Платформа А6 в три поредни дни – между 4 и 7 август, а целият фестивал продължава до 10 август.

Началото на вечерите, посветени на Уди Алън, ще постави „Могъщата Афродита” на 4 август от 18:00 ч. Три години след като спортният журналист Лени отстъпва пред убеждаванията на съпругата си Аманда и двамата осиновяват дете, той продължава да е любопитен коя би могла да е майка му. Така Лени попада на проститутката Линда Аш. Ужасен, но и изпълнен със съчувствие към съдбата й, Лени решава да подобри живота й, преследвайки тази своя мисия с такова усърдие, че не забелязва как собствената му съпруга се отчуждава от него.

Една прелестна приказка, изпълнена с неподражаема романтична магия, ще завладее публиката в същия ден от 20:00 ч. Киноманите ще могат да гледат първия музикален филм на Уди Алън – „Всеки казва „Обичам те”, който ще очарова с умерена доза хумор и изтънченост. Сред звездния актьорски състав са Джулия Робъртс, Дрю Баримор, Натали Портман, Голди Хоун и Ицхак Перлман, който участва като самия себе си.

Безспорно във всеки от своите филми Уди Алън оставя своя почерк и дори част от своя живот. И макар някои от хората да го осъждат, Уди никога не се е плашил да представи бурния си личен живот с всички възходи и падения на големия екран. С класиката „Да разнищим Хари”, режисьорът представя един горчиво-смешен поглед към творческия процес с характерната за него безпощадна самоирония. Не пропускайте тази забавна комедия на 5 август от 20:00 ч.

Смехът е гарантиран и през следващия ден – 6 август от 20:00 ч., от Лятната Киномания с филма „Знаменитост” с участието на Леонардо Дикаприо, Кенет Брана, Чарлийз Терон, Уинона Райдър, Джуди Дейвис и Мелани Грифит.

Робин и Лий са отскоро разведени. Това не е особено изненадващо – той е клюкарски журналист, който е така отдаден на славата, богатството и вървящите с това лесни свалки, че не би се поколебал да продаде чувствата на близките си. При все това Робин не е особено щастлива от краха на техния брак. Тя се лута, лишена от самоувереност, докато не среща ТВ продуцента Тони, който изглежда твърде нормален, за да е истински. Опитвайки се да започнат живота си наново, всеки по своя си начин, пътищата на отчуждената двойка продължават да се пресичат сред безбройните приеми, партита и премиери, които са есенцията на нюйоркския живот за всеки, озовал се в примката на славата.

Краят на работната седмица си заслужава да се отбележи със забавната комедия „Сладък и гаден” с участието на Шон Пен, Саманта Мортън и Ума Търман. Филмът ще ви преведе през 30-те години, когато Емет Рей е считан за втория най-велик джаз китарист в света. Но извън сцената, и особено в отношенията му с жените, той е неоспорим крал. Шон Пен е в стихията си в тази роля, станала една от най-добрите в кариерата му. Потопете се в неговото очарование на 7 август от 18:00 ч.

Билети за прожекциите може да закупите на tickets.ndk.bg, на касите на Билетен център – НДК и на касата на вход А3 час преди прожекцията.

Билети за „Могъщата Афродита” тук.

Билети за „Всеки казва „Обичам те” тук.

Билети за „Да разнищим Хари” тук.

Билети за „Знаменитост” тук.

Билети за „Сладък и гаден” тук.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *