СДВР продължава разговорите с протестиращите, няма арестувани

Споделете лесно и бързо тази публикация

Полицаи са опитвали да убедят снощи протестиращи на пл. „Независимост” да преместят палатките си, но те категорично са отказали и дори призовали част от шествието, поело към Орлов мост, да се върне и да ги подкрепи. Това съобщи на брифинг днес гл. инспектор Красимира Стоядинова СДВР.

Няма арестувани през нощта, уточни тя.

На Орлов мост множеството направило барикади от кофи за смет, кашпи и други паркови елементи като пейки върху пътното платно. В резултат на тези действия в момента са изградени солидни и плътни барикади, които не позволяват преминаването на линейки, пожарни и други автомобили със специален режим.

Протестиращите категорично отказали да разговарят с полицейските служители и да отстъпят от позицията си. Дори започнали да събират камъни и бутилки „в случай, че бъдат атакувани”.

„На място направи впечатление, че на Орлов мост имаше изключително много жени, което ограничи възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях”, каза още гл. инспектор Стоядинова.

Тя допълни, че разговорите с протестиращите продължават днес с цел възстановяване на обществения ред и на движението по кръстовища.

„Уважаваме правото на протест на всички граждани, но призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и да не пречат на всички останали в столицата”, каза още тя.

По-малко от 24 часа, след като вчера бяха премахнати палатковите лагери, снощи протестиращите отново възстановиха блокадите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *