Над 700 жители на село до Велико Търново са без вода повече от месец

Споделете лесно и бързо тази публикация

Вече повече от месец над 700 жители на село в близост до Велико Търново са без вода. Денонощно. Жителите на Караисен излязоха, дори няколко пъти на протест. Резултат от недоволството им няма. И тази сутрин хората са се събрали, за да поискат решение на проблема си. В селото има Дом за възрастни хора и детска градина.

Нямам вода поне от месец. Смятам, че някой трябва да предприеме някакви мерки и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, за да имаме поне дъждовна вода, казват жители на Караисен.

Други недоволни обясняват, че в Дома за възрастни хора, хигиената става невъзможна. Перем на ръка, когато има вода в селската чешма. Няма как да си ползваме машините за пране, добавят те.

Хората разказват, че имат режим, но той е само по протокол. Имало цели дни без капка вода, а когато тя се появявала, било за минути.

Трябва да открием нови водоизточници и да изградим инфраструктура, която да доведе водата до селото, казва кметът на селото Стефан Караниколов.

Не знам как човек може да живее без вода? Аз имам кладенец и съм добре, но какво правят другите? Какво означава да нямаш вода в 21 век? Не познавам такъв проблем, той не може да съществува в Германия, казва Андреас, който е от Германия и живее в село Караисен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *