13.07.2024

Възстановен е палатковият лагер при Софийския университет

Палатковият лагер при Софийския университет отново е възстановен. Така блокираните ключови кръстовища в столицата са три – Орлов мост, Ректората и Министерския съвет.

При последното кръстовище блокадите са две – в триъгълника на властта палатките са на протестиращите с искания за оставка на правителството и главния прокурор, а на бул. „Дондуков“ е лагерът на майките от „Системата ни убива“.

Възстановихме палатките, защото Ректората на СУ е едно важно място за нас, което показва ценностната системата на държавата и е важно за нас като общество„, обясни пред БНТ Валентин Маринов, един от протестиращите.

Предишният лагер, който беше блокирал кръстовището пред Ректората, беше на майките от „Системата ни убива“. Те обаче вдигнаха блокадата като жест на добра воля от тяхна страна.

Промяната в градския транспорт

Поради затворените кръстовища на „Орлов мост“ и на бул.“Васил Левски“ и бул.“Цар Освободител“ от протестиращи са променени маршрутите на част от линиите на градския транспорт:

Автобусни линии 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тралейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва:

– Автобусни линии № 84, 184, 280, посока „Орлов мост“ обръщат преди „Орлов мост“ и обратно по маршрута.

– Автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.

– Автобуснна линия № 94 обръща на ул. „Ген.Гурко“ и обратно по маршрута;

– Автобусна линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си;

– Тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 посока „Орлов мост“ обръщат преди „Орлов мост“ и обратно по маршрута.

– Тролейбусни линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Климент Охридски“ обръщат на кино „Одеон“;

– Тролейбусна линия 7 от „Люлин“ обръща на Сточна гара;

– Тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул.“Васил Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *