Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Д-р Таня Андреева: Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище

Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище, те трябваше да са готови преди месец. Това обяви в интервю за БТВ „Тази сутрин“ д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването.

Противоепидемичните мерки трябва да бъдат обмислени до най-малките детайли – до това какви дезинфектанти да се използват. Трябва да се знае кой контролира този процес, защото не зная дали ще са две години, но минимум още година ще си говорим за това заболяване, коментира д-р Андреева. Според нея създаването на работна група между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието не е правилният подход в тази ситуация.

Изпитвам ужас от създаването на работни групи, които трябва да решат нещо, което всеки един специалист оп обществено здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи много време, уточни бившият здравен министър.

По думите на д-р Андреева, която е гинеколог, не се оправдават прогнозите за бейби бум тази година. До този момент са родени около 42 000 бебетата в България от началото на годината, което означава, че до края на годината ще се запази тенденцията за около 60 бебета. Притеснителни са абортите, които се правят. Това показва, че хората имат много страхове в тази ситуация, коментира д-р Андреева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *