Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Илиана Раева бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика

Илиана Раева очаквано бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика на Общото отчетно-изборно събрание днес. Тя ще ръководи най-успешния ни спорт в последните 10 години за трети мандат. Това става възможно, след на предишна сбирка на управата бе гласувано две трети от членовете да могат да предлагат трети мандат за президент, а на днешното събрание мандатността изобщо отпадна.

Раева заяви, че има големи планове и амбиции за развитието на красивие спорт и анонсира новите имена в управата на федерацията. Това е представителят на „Дънди прешъс метълс“, най-стария спонсор на художествената гимнастика, Юлия Мумджиева, бронзовата медалистка с ансамбъла от Рио Ренета Камберова и една изненада.

„Приятно изненадана бях самата, преди месец, когато се контузи, при мен дойде капитанът на националния отбор Невяна Владинова и ми сподели, че иска да се обучава за ръководител. Оттогава тя е неотлъчно до мен и я обучавам за ръководител във федерацията. Много обичам да помагам на младите, виждам, че много от успешните клубове са ръководени от млади кадри.“

„Не мисля, че никой не смее да излезе насреща ми за шеф на федерацията, а просто, че хората са доволни, затова ме преизбират“, сподели Раева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *