20.07.2024

Докато активно популяризира своите продукти чрез онлайн канали за дистрибуция, китайският производител на електроника Xiaomi постигна изключителен успех и с мрежата си от магазини за търговия на дребно, предава technews.bg.

В началото на седмицата стана ясно, че Xiaomi отново е влязла в Книгата на рекордите на Гинес с невероятно постижение – компанията отваря по 1000 магазина годишно в Индия, или по над 3 магазина на ден.

Само преди две години в Индия работеха 500 фирмени магазина Mi на Xiaomi. А през август миналата година компанията отвори магазин с номер 2000. Сега нейните търговски обекти в страната наброяват 3000.

Оказва се, че Xiaomi отваря1000 магазина в рамките на една година, или средно над три магазина дневно, отбелязва в репортаж по темата Gizchina.

Xiaomi навлезе на индийския пазар през 2014 г. и в момента е водещата марка за смартфони в страната и също така номер едно на пазара за умни телевизори в Индия.

Коментирайки събитието, Мураликришнан Би, главен оперативен директор на Mi India, благодари на феновете и партньорите за подкрепата, заявявайки, че компанията планира допълнително да укрепи позициите си в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *