Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Кралските гвардейци масово с наркотици в кръвта

Изненадваща акция в казармата на Уелската гвардия охранители, които дежурят в Двореца на Кралицата, показа наличието на следи от кокаин и екстази в кръвта на гардовете, предаде Дейли Мейл.

Операцията с кодово име “спиране и издирване” е била проведена с участието на 30 кралски военни и цивилни полицаи, като за наркотици са били тествани над 200 гвардейци от 1-ви батальон Уелската гвардия. Специални екипи с куче, обучено да открива наркотици, са претърсили помещенията и личните вещи на охранителите, като във вещите на петима души са открити следи от екстази и кокаин. При направените кръвни проби на собствениците им наличието на наркотици било потвърдено.

Петимата прегрешили са арестувани.

Източник от казармата съобщи пред Mirror, че: „Кралицата е информирана за ситуацията и проявява загриженост към своите гвардейци“.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че 13 гвардейци, които пазят замъка Уиндзор и защитават кралицата, са били арестувани за нарушаване на карантината в страната. Те са били в група от общо 16 гвардейци, които си направили парти на открито с много алкохол, кокаин и “рейв” музика в крайбрежен парк.

Арестуваните бяха осъдени на между 14 и 28 дни затвор, които ще излежат във военния затвор Glasshouse в Колчестър. Това е първият случай на толкова много гвардейци, арестувани наведнъж, и обвинени за едно и също провинение. Четирима от тях са дали положителни проби за кокаин и след изтърпяване на наказанието си ще бъдат уволнени.

Източник от Двореца съобщи, че нито кралицата, нито принц Филип са били изложени на опасност от страна на гвардейците си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *