Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Политика Последни новини

Над 80% подкрепа за Корнелия Нинова

Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи найдемократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.

В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.

Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива.

Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по-ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.

Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.

Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *