Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Тръмп: Ако Байдън спечели, ще отмени Коледа

Предизборната кампания на Доналд Тръмп и Джо Байдън продължи със срещи с избиратели в Невада и Северна Каролина. Броят на гласувалите предварително американци междувременно се увеличи до повече от 27 милиона души.

Коледа е под въпрос, ако Джо Байдън спечели. Думите са на президента и кандидат за втори мандат Доналд Тръмп по време на предизборно посещение в Невада.

„При карантината на Байдън светлините на Лас Вегас ще угаснат, а Карсън Сити ще се превърне в призрачен град. Празниците за Коледа ще бъдат отменени“, каза президент на САЩ Доналд Тръмп.

„След новините“: Тръмп или Байдън? Нажежени изборни страсти в САЩ

Ранното гласуване в Невада започна в събота, а Тръмп прекара целия следващ ден в този щат, с надеждата този път да спечели там.

По същото време от Северна Каролина кандидатът на демократите не пропусна да отправи остри критики срещу начина на справяме с коронакризата от администрацията на Тръмп, както и да обещае:

„Нуждаем се от управление, което да снижи напрежението, да насърчи диалога и да ни поведе към изцеление и надежда. като президент ще направя точно това. Но истината е, че не по-малко важни са въпросите за работните места и финансовата стабилност“, заяви Джо Байдън, кандидат-президент на Демократическата партия.

Ако няма непредвидени обстоятелства, двамата претенденти за Белия дом трябва да участват във втори телевизионен дебат. Той е насрочен за 22 октомври, но не е ясен форматът му.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *