Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Пускат парното в Пловдив

EVN Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2020/21 г. Дружеството напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление EVN Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 2 ноември 2020 г. (понеделник). С оглед на понижаването на температурите и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2020/21 г.

Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба: детски и здравни заведенияучилища и други учебни заведенияобществени и стопански сградижилищни сгради.За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите.

В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител. В случай че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. EVN Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *