Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Забраняват на децата под 18 г. да влизат в молове в София без придружител

София въвежда две нови мерки срещу разпространението на COVID-19 и създава организация за включване на ДКЦ-тата в прегледите при леки грипоподобни симптоми. Това обяви във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Посещенията в молове на непълнолетни без пълнолетен придружител се забраняват от утре, 7 ноември. Това е решение на Софийския оперативен щаб, което е било обсъдено и с ръководствата на големите търговски обекти.

Създават и организация за включване на част от ДКЦ-тата (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобни симптоми.

„Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи“, пише Фандъкова

„С решение на Софийския щаб възложихме на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания“, се казва още в пост в личния профил на столичния кмет.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *