Едно зло никога не идва само! В това се убеди и кинолегендата Джони Деп. Скоро след като загуби делото за клевета срещу вестник „Сън“, звездата обяви в Инстаграм, че от студио Warner Bros. са го помолили да се откаже от ролята си в поредицата „Фантастични животни“ и той е приел.

„Бях помолен от Warner Bros. да се откажа от ролята си на Гринделвалд във „Фантастични животни“, аз уважих тази молба и приех“, сподели звездата в социалната мрежа.

От „Уорнър брадърс“ също съобщават, че Джони Деп се оттегля от ролята и че за нея ще бъде организиран нов кастинг.

Третият филм от поредицата „Фантастични животни“ се очаква да излезе на екран през 2022 г. Действието в новия франчайз „Фантастични животни и къде да ги намерим“ предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър. Във филмите, които са по сценарии на авторката на „Хари Потър“ Джоан Роулинг, Деп изпълнява ролята на черния магьосник Гелърт Гринделвалд, който тероризира света на магьосниците. Идеята на писателката беше да има 5 филма, като последният да завърши с дуел между Гринделвалд и Албус Дъмбълдор (в ролята е Джъд Лоу). И тъй като историята не може да продължи без Гринделвалд, киногигантът Warner Bros ще трябва да наеме нов актьор за ролята.

Отново в Инстаграм Джони Деп обяви и че ще обжалва решението на Висшия съд в Лондон, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид „Сън“. То се водеше заради статия, в която той е наречен „бияч на съпруги“.

Деп заведе дело срещу „Нюз груп нюзпейпърс“ и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в.“Сън“ от 2018 г. Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

 

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са „верни по същество“ и взе решение да отхвърли иска на холивудския актьор, припомнят агенциите.

Още през 2016 г., когато стана ясно, че Джони Деп ще изпълнява ролята на Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу това решение. Причината за недоволството им беше твърдението, че актьорът е удрял съпругата си Амбър Хърд. Тогава писателката Джоан Роулинг защити избора на актьора.