Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Aндрей Лилов: С адекватни предложения всеки може да върне своите клиенти или да спечели нови

Aндрей Лилов е  създател на технологичната платформа URBO.  Опитен експерт и предприемач в сферата на софтуерните технологии и травъл индустрията. Създава и управлява успешно няколко компании в туристическия сектор, сред които платформата URBOкоято променя представата за забавление и прекарване на свободното време за пътуващия човек и активния жител в града и курорта

Промени ли COVID-кризата начина, по който хората пътуват и резервират почивките си?   

 

До момента прави впечатление, че хората предпочитат дестинации, до които могат да стигнат със собствен транспорт и че избират места със засилени епидемиологични мерки. Опциите, които предлагат уединение – като къщи за гости или по-малки хотели, също са желани. По-големите хотели трябва да наблегнат на мерките и на допълнителните възможности за забавление, които са по-трудно достъпни в малки хотели. Смятам, че с адекватни предложения всеки играч на пазара може да върне своите клиенти или да спечели нови.

Според вас, възможно ли е туристическият бранш да бъде спасен с помощта на нови платформи и технологични иновации?

Да. В последните месеци пазарът се промени рязко и адаптацията е от изключителна важност. Използването на нови, високотехнологични подходи е ключово за оцеляването на бизнеса.

А как и доколко туристическият сектор използва дигиталните технологии?

 

В глобален план туристическият сектор задълбочи използването на дигиталните технологии едва от 7-8 години. Българският туристически бранш също осъзнава необходимостта от дигитализация, особено в последните месеци. Някои негови представители вече се възползват максимално от новите шансове. За съжаление, все още има и участници на пазара, които дори нямат собствен сайт или предлагат офертите си единствено в платформи като Booking.com.

Всеки оператор трябва на първо място да разработва и инвестира в собствения си канал за продажби, и да се възползва максимално от останалите възможности в дигиталното пространство – включително от инструменти за upsale и cross selling. Време е да си дадем сметка, че технологиите не са ненужен разход, а инвестиция в оцеляването на бизнеса.

Благодарение на високотехнологичното решение, създадено от вашата компания URBO, най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и Спа експо“ ще бъде пренесено във виртуална среда. Каква е целта?

С екипа на PRIM EXPO ще пренесем „Ваканция и Спа експо“ във виртуалото пространство,  докато дойде време за реалното изложение през февруари 2021 година. Целта ни е да помогнем да туристическия бизнес да предложи своите оферти за празниците и зимния сезон в сигурна за всички среда. HOLIDAY & SPA Virtual Show Winter Edition ще се проведе от 18 до 22 ноември и ще бъде достъпно безплатно за всеки, който иска да се запознае с най-актуалните туристически оферти, денонощно, от всяка точка на света, от собствения си дом.

Кои представители на туристическия бранш могат да се включат във виртуалното изложение, да презентират и продават оферти?

 

Всички бизнеси от туристическaта и травъл индустрия – тур агенции, хотели, ски училища, къщи за гости, заведения, спа и уелнес комплекси, дестинации. Благодарение на съвременните технологии изложителите могат да се възползват от пълните възможности на живото събитие и от много допълнителни услуги. Те ще се „срещнат“ с своите клиентите и партньори, ще продават офертите си в реално време от свой брандиран щанд, ще се включат в каталога на изложението и ще се възползват от общата реклама на събитието на конкурентни цени. Всеки желаещ да участва може да научи повече за щандовете и предлаганите възможности на travelmarket.bg.

 

А ние, посетителите, какво можем да очакваме?

Със сигурност едно завладяващо интерактивно изживяване. Ще можете да разгледате щандовете на участниците, да изберете от техните предложения и директно да резервирате, без да напускате комфорта на дома си, в изключително лесна за използване среда.

Също така всеки гост на онлайн изложението ще може да влезе в лоби, да посети изложбена и конферентна зала, да разговаря в чат в реално време с представители на всяка фирма изложител. Посетителите ще могат да разгледат виртуална изложба на български фотографи, която ще разкрие пред тях нови, красиви и неизледвани дестинации в България и ще имат шанса да гледат подбрани филми от TourFilmFest.

 

Виртуалните туристически изложения ли са бъдещето?

Виртуалната среда е дългоочаквано и ново допълнение към вече съществуващите модели. Ако нещо не е счупено, защо да го поправяме? Целта ни е да го подобрим чрез иновативни технологии, които добавят стойност.

Как трябва да се променят туристическите услуги на фона на COVID-кризата?

Туристическите услуги трябва да бъдат комплексни, персонализирани и налични в много различни канали, за да достигнат до повече хора. Нашите технологични решения предлагат точно това – разнообразни иновации в дигиталното пространство, приложими в различни индустрии. От виртуален concierge, до комплексни предложения за дестинации и възможности за ценни партньорства.

Специално за малките и средни компании в URBO разполагаме с икономични технологични решения за управление на търсенето и предлагането в реално време и директни продажби, т.е. всичко необходимо за стартиране и управление на собствен канал за продажби. В настоящия момент големите хотели и оператори също могат да се възползват от иновациите ни за пакетиране на услуги, cross sale, управление и дигитализиране на продажбите на допълнителни услуги и др. Целта ни е да предложим начини и възможности, с които бизнесът да увеличи приходите си с минимални усилия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *