20.07.2024

Промените в Закона за хората с увреждания влизат в парламента

Промените в Закона за хора с увреждания влизат за обсъждане в парламента. Поправките предвиждат дейностите по предоставяне и финансиране на помощни средства, приспособления и медицински изделия да бъдат поети изцяло от здравната каса.

С новите разпоредби се разширява и кръгът на лицата, обект на защитена заетост. В него ще бъдат включени хората с психични разстройства и интелектуални затруднения, като целта е да бъдат подкрепени в реализацията си на пазара на труда.

Депутатите ще започнат работа с обсъждане на първо четене на промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. С тях в законодателството ни се въвежда евродиректива за задължителния автоматичен обмен на информация в областта на данъчното облагане, свързана с подлежащи на оповестяване трансгранични договорености.

Предвижда се също второ четене на промени в Закона за българските лични документи. Окончателно ще бъдат разгледани и промени в Семейния кодекс, с които се разширяват възможностите за доказване и оспорване на бащинство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *