Димки и счупени витрини по време на протеста в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

С пиратки, счупени витрини и обвинения, че е имало провокатори – така премина снощният антиправителствен протест. Пред офиса на ГЕРБ – Оборище бяха изсипани боклук и сухи листа. Малко след това към стъклата полетяха и павета. Акцията пред партийната централа завърши с още една димка – каквито по-рано вечерта бяха хвърлени и пред сградите в триъгълника на властта.

От ГЕРБ коментираха, че това не е първото посегателство над този техен офис, и че са се обърнали за съдействие от полицията за установяването на извършителите. А протестиращите бяха категорични, че извършителите са провокатори.

„Провокатори има, цивилни полицаи има и те много добре си знаят провокаторите. Това мога да ви кажа. Хората от протеста вървят без маски, това е наш патент, запомнете го, хората без маски са част от протеста, повечето”, заяви Тодор Стоянов.

Боклуците и стъклата пред офиса на ГЕРБ вече са разчистени, но още си личат щетите.

“Доколкото знам има три заподозрени лица за този вандалски акт и текат следствени действия”, заяви Николай Попов, организационен секретар на ГЕРБ – Оборище.

“Знаем, че вандалите са представители на така наречените протестиращи, които редовно посещават този офис”, подчерта Попов. “При предишните случаи не сме подавали сигнали, но сега посетихме полицията”, допълни той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *