Британският принц Хари и съпругата му Меган ще бъдат продуценти и водещи на подкасти за стрийминг услугата „Спотифай“, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на шведската компания.

Първият подкаст – специално празнично издание, ще бъде излъчен този месец.

Новорегистрираната компания „Арчиуел Аудио“ на принц Хари и Меган подписа многогодишен договор със стрийминг услугата за създаването на програми, които „да повдигат духа и да забавляват аудиторията по света“ и да представя „многообразни гледни точки гласове“, съобщиха от Spotify, цитирани от БТА. Финансови параметри по договора не бяха обявени.

Достъпът до подкастите ще е безплатен през Spotify, който е водещ на стрийминг музикалния пазар. Услугата предлага над 1,5 милиона подкаста, сред които „Подкастът на Мишел Обама“ и „Мама знае най-добре“ на инфлуенсърката Адисън Рей. Потребителите на услугата са над 320 милиона души месечно.

Първият подкаст на Хари и Меган ще е празничен и ще представя „истории за надежда и състрадание“, за да отпразнуваме настъпването на новата година, се казва в съобщението на компанията.

„Харесваме подкастите, защото напомнят на всички ни да отделим моменти наистина да послушаме, да се свържем един с друг без разсейване“, се посочва в съвместно изявление на Хари и Меган. „На фона на предизвикателствата на 2020 г., няма по-важен момент от настоящия да го сторим, защото когато се чуваме един другиго и чуваме историите си, си спомняме колко свързани сме всички помежду си“.

Сделката е поредният ход на херцозите на Съсекс да осигурят независимия си живот извън британското кралско семейство. Те се преместиха в Калифорния, САЩ с малкия си син Арчи тази година, след като се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство. През септември те подписаха и многогодишен договор за телевизионна продукция с Netflix.