Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

Гръцките фермери протестират в условията на пандемия, искат ваксини

Гръцките фермери не се отказват от протести дори и при пандемия. В Лариса извадиха тракторите, но без блокади на пътища. Фермерите искат да ги поставят в приоритетна група за ваксиниране. Както всяка година първи фермерите от Лариса припомниха проблемите в аграрния сектор.

Организираха шествие с трактори в град Лариса и предадоха исканията си на областния управител, като настояват за спешни преговори с министъра на аграрното развитие. „Принудени сме да продаваме стоката на цени, които не покриват дори разходите“, заявиха пред медиите в Лариса.

Упрекват правителството за обещани и неизплатени помощи. Искат 100% обезщетение за щетите от пандемията, гориво на ниска цена без акциз и да се намали с 50% цената на електроенергията в аграрния сектор.

Фермерите от Лариса не блокираха пътища, но обещават, че ще протестират до изпълнение на исканията им. За сега няма информация, че фермерите от Серес, които всяка година блокират граничния пункт при „Промахон“, дщепротестират.

В извънредна ситуация на пандемия не се очаква полицията да позволи дори излизане на трактори от Серес, а „Промахон“ е единственият открит граничен пункт с България.

Опозиционните партии призовават да започнат незабавно преговорите между правителството и гръцките фермери.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *