Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Нова жалба срещу Доналд Тръмп заради щурма на Капитолия

Демократ от Камарата на представителите в САЩ внесе жалба срещу бившия президент Доналд Тръмп, че е „подстрекал към атаката срещу Капитолия“, извършена от негови привърженици на 6 август.

„Неспособен да приеме загубата си, Доналд Тръмп поведе открита война срещу мирното предаване на властта“ на Джо Байдън, пише Ерик Суолуол, който представлява в долната камара на Конгреса щата Калифорния. Суолуол обвинява бившия президент републиканец, че „не е спрял да лъже своите привърженици, твърдейки, че (победата) им е била открадната. И накрая (ги) призова да дойдат във Вашингтон.“

В дълга реч пред Белия дом в злополучния ден на смъртоносния щурм на Капитолия, Тръмп призова събралите се хиляди свои привърженици: „Бийте се като дяволи!“. Джейсън Милър, говорител на бившия президент на САЩ, омаловажи жалбата. Той определи Суолуол като човек, на когото не може да се има никакво доверие.

Друг демократ от Камарата на представителите, Бени Томпсън от щата Мисисипи, вече внесе подобна жалба срещу Тръмп в средата на миналия месец. В крайна сметка Сенатът на САЩ оправда на 13 февруари на процеса по импийчмънт бившия президент по обвиненията в подстрекаване към бунт.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *