Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени

Volvo Cars ще станат напълно електрически до 2030 г.

Volvo Cars ще продават само електрически автомобили до 2030 г., казаха от шведската фирма.
До тогава ще бъде премахнати всички модели автомобили с двигатели с вътрешно горене, включително и хибриди.
Производителят на автомобили също планира да инвестира силно в онлайн продажби и опростяване на своите продукти.
Те се стремят да се възползват от нарастващото търсене на електрически автомобили, включително и в Китай, който вече е един от най-големите пазари.
Производителите на автомобили също реагират и на натиска от страна на правителствата по света, за реализация на планове за електрически автомобили. Например, нови автомобили и микробуси, захранвани изцяло от бензин и дизел, няма да бъдат продавани в Обединеното кралство от 2030 г..
Главният технически директор на Volvo, Хенрик Грийн, каза, че компанията трябва да смени фокуса: „Няма дългосрочно бъдеще за автомобили с двигател с вътрешно горене.“
Бьорн Ануол, ръководител на Европа за Volvo, заяви пред BBC:  „Напълно електрическият премиум сегмент ще бъде най-бързо развиващата се част от автомобилния пазар, така че е съвсем естествено да се фокусираме върху това.“
Volvo няма да инвестира в автомобили с водородни горивни клетки, тъй като смята, че няма да има достатъчно търсене от страна на клиентите. Има и въпросителна относно наличността на водорода в сравнение с възможността за зареждане на електрически автомобили, каза говорител на компанията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *