Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Жена в кома с COVID-19 роди близнаци в Бургас

Жена в медикаментозна кома с COVID-19 е родила близнаци в Бургас, съобщава БГНЕС. Пациентката е постъпила в инфекциозното отделение на държавната болница в морския град в сравнително стабилно състояние, но бързо се влошава.

„Заради влошаване на състоянието на жената, която беше и с придружаващи заболявания, тя беше спешно приведена в реанимация. Лекарите реагираха бързо и взеха решение, в интерес на живота на близнаците, да се направи секцио. Бебетата са COVID-отрицателни. Двете деца са в отделението по „Неонатология“. Добрата новина е, че от тази сутрин майката е в стабилно състояние“, съобщи за БГНЕС д-р Светозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

По думите му в момента тя е на самостоятелно дишане, като дава надежда, че ще се възстанови и ще поеме грижите за децата си. Съпругът ѝ обаче е загубил битката с болестта.

В Инфекциозното отделение на държавната болница в Бургас има отделени легла за заразени с COVID-19 бебета и деца. От началото на пандемията са били хоспитализирани общо 44 деца. В момента там се лекуват петима малки пациенти. Едно от децата в лечебното заведение е бебе на 3 месеца, едно на 1 година, едно на 4 години и две деца на 12 и на 16 години.

„Най-много деца сме имали през месец декември, общо 13″, казва д-р Георгиев и допълва, че при при малките пациенти заболяването протича леко. Престоят им в болница е не повече от седмица. Заради растящия брой на заразени в Бургаско в държавната болница в Бургас се откриват допълнително 25 легла.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *