Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

София остава без нощен транспорт още няколко месеца

Нощният транспорт в София няма да работи поне още три месеца. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

В момента работата на нощните линии е преустановена до края на март, а Зарков предлага мярката да се удължи с три месеца считано от 1-ви април. Причината е противоепидемичната обстановка в страната, както и върлуващия нов щам на коронавируса, съобщава „Монитор“.

„Разпространението на новия щам на COVID-19, представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и обосновава въвеждането на мерки с изключителна висока обществена значимост, като тяхното забавяне и ненавременно прилагане може да доведе до значително или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, здравеопазването и социалната система“, аргументира се Зарков и допълва, че броят на заразените с коронавирус в София непрекъснато расте, като по последни данни достигал 500 на 100 000.

Първоначално нощните линии бяха спрени в началото на пандемията у нас през пролетта на миналата година. Срокът за преустановяване на движението бе до края на юли 2020 г., по-късно бе решено София до остане без нощен транспорт до началото на 2021 г. След това обаче отново беше блокирано възстановяването на нощните автобуси до 31 март.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *