Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Свят

5-има служители на Белия дом уволнени заради марихуана

Петима служители на Белия дом са уволнени употреба на марихуана в миналото, в противоречие с обещанието на администрацията на Джо Байдън да отслаби изискванията по тази точка, призна говорителят на Белия дом Джен Псаки, цитирана от РИА Новости.

„Преди няколко седмици обявихме, че Белият дом работи със службите по сигурността, за да актуализира политиките, за да гарантира, че употребата на марихуана в миналото не дисквалифицира автоматично служителите от работа в Белия дом“, написа Псаки в туитър.

В резултат, каза тя, повече хора ще могат да си намерят работа в Белия дом, отколкото в миналото. „От стотиците наети хора, само петима души, които са започнали работа в Белия дом, вече не работят там в резултат на тази политика“, каза Псаки.

По-рано Daily Beast съобщава, позовавайки се на източници, че поради употребата на марихуана в миналото десетки млади служители на Белия дом са били отстранени от работа или прехвърлени на отдалечена работа – или са били помолени да напуснат, предаде „Фокус“. В Съединените щати 38 от 50 щата позволяват използването на марихуана за медицински цели, а 15 щата и столичния окръг Колумбия узаконяват употребата на марихуана за рекреационни цели.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *