Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Туитър ще открие представителство в Турция

Туитър обяви, че ще открие представителство в Турция, за да може да продължи работа в страната, както е предвидено в приетия миналата година спорен закон за социалните медии, съобщи ДПА. Законът изисква чуждестранните платформи, които се използват от над 1 милион потребители дневно в Турция, да определят законен представител, базиран в страната.

В противен случай те са заплашени от значителни глоби и намаляване на широчината на честотната лента, предаде БТА. Според критиците на закона и правозащитници законът ще увеличи цензурата и ще заглуши критичните мнения.

Социалните медии освен това трябва да съхраняват данните за потребителите си в Турция, което ще направи по-лесен достъпът на властите до тях. В изявление в петък Туитър съобщи, че се е съгласил да се съобрази със закона, но обеща да продължи да защитава отворен публичен диалог и да гарантира, че услугите му са достъпни за всички, където и да се намират.

Досега Турция е наложила глоби на Фейсбук, Инстаграм, Туитър, Перископ, ЮТюб и ТикТок за нарушаване на закона през последните месеци. Фейсбук, ЮТюб и Инстаграм вече заявиха, че ще определят представители в Турция. В съобщението си Туитър повтаря, че остава ангажиран със защитата на гласа и на данните на потребителите си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *