18.07.2024

Пол Маккартни издава вегетарианска готварска книга

Над 90 вегетариански рецепти ще спасят планетата и ще подхранят душата, пише Пол Маккартни в инстаграм. Снимка: Инстаграм Рецептите в нея са на покойната му жена Линда Над 90 вегетариански рецепти ще спасят планетата и ще подхранят душата Бившият член на „Бийтълс“ Пол Маккартни подготвя вегетарианска готварска книга с рецепти на покойната му съпруга Линда, съобщи ДПА.

Преди години, преди някой да беше узрял за идеята за въпроси, свързани с околната среда, здравето и опазването на животните, Линда прокарваше пътя с вегетарианството, като разказваше на хората за това и го подкрепяше, написа вчера музикантът в инстаграм.

Той съобщи още, че освен „вкусни здравословни рецепти“ в книгата ще има семейни снимки и истории. Над 90 вегетариански рецепти ще спасят планетата и ще подхранят душата, пише Маккартни. 78-годишният Макартни публикува снимка с дъщерите си Мери, на 51 година, и Стела, на 49. Тримата са работили заедно по „Семейната кухня на Линда Макартни“.

Книгата трябва да излезе в края на юни. Британският музикант от „Бийтълс“ се жени за американската фотографка Линда Ийстмън през 1969 г. в Лондон. Тя беше защитник на животните и стана вегетарианка. Първата й успешна готварска книга за вегетариански бургери излезе през 1991 г. След близо 30 години брак, Линда почина от рак на 56 години през 1998 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *