Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Кандидатите за „Оскар“ от чужбина ще участват в церемонията от Лондон и Париж

Церемонията за връчване на наградите „Оскар“ ще бъде организирана с пряко включване от Лондон и Париж, съобщи АФП, цитирана от БТА.Представящите номинираните ще са както е предвидено в гара в Лос Анджелис, но продуцентите на церемонията планират „нещо специално за британската площадка“, определена като „централен хъб“.

Ще има и друга „съпътстваща площадка“. Целта е някои участници да вземат участие в церемонията въпреки ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса.

Организаторите на наградите „Оскар“ по-рано обявиха, че церемонията ще е присъствена за номинираните и няма да има участие с видеоконферентна връзка. Това би наложило някои чуждестранни актьори и режисьори да заобиколят или нарушат ограниченията за пътуване и да останат дни под карантина, ако не искат да отсъстват от нея. След критиките организаторите коригираха изискванията и предвидиха възможност за участие и за чужденците, които не могат да се придвижат до двете площадки в Европа или до САЩ.

Тази година осем британски актьори и актриси и една британска режисьорка са номинирани за награда „Оскар“. Номинирани са и френският писател Флориан Зелер за сценария на филма „Бащата“, датският режисьор Томас Винтенберг, българската актриса Мария Бакалова и южнокорейската ѝ колежка Юн Ю-джун.

Въпреки обявените две допълнителни места за включване в церемонията от Европа, организаторите призоваха всички участници да се опитат да пристигнат в Лос Анджелис. Всички разходи, свързани с необходимостта от оставане под карантина, ще бъдат възстановени от партньорите на церемонията. Те препоръчват на участниците в нея да се самоизолират десет дена преди това, да не посещават ресторанти и спортни зали.

На 93-ата церемония на наградите „Оскар“ ще има червен килим, но присъствието край него ще е ограничено. Номинираните ще влизат в гара „Юниън стейшън“ категория по категория. Изпълненията на живо в шоуто ще са от театър „Долби“ в Холивуд, където беше церемонията предишните години.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *